لیست اختراعات الهام فيض


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1398/09/04
تاریخ ثبت: 1398/12/04
خلاصه اختراع:

شيرين‌‌سازي يك جريان هيدروكربني به عملياتي گفته مي‌شود كه طي آن، اجزاء اسيدي از قبيل سولفيدهيدروژن و دي‌اكسيدكربن از آن جريان حذف مي‌گردند. مرسوم‌ترين و پركاربردترين فرآيند شيرين‌سازي گاز در واحدهايي كه در آن از كاتاليست‌هاي حساس به مسموميت استفاده مي‌شود (همچون واحد اتيلن اكسيد با كاتاليست اكسيد نقره)، به كارگيري محلول كربنات پتاسيم مي‌باشد. با توجه به اهميت فرآيند جذب و هزينه‌هاي مربوط به تجهيزات، روش‌هايي براي رسيدن به بيشترين مقدار جذب گاز دي‌اكسيدكربن در مايع با كمترين هزينه‌ها ارائه شده است. از آنجايي كه سرعت واكنش كربنات پتاسيم با دي‌اكسيدكربن پايين است، از تركيبات غير‌ آلي به عنوان فعال‌كننده واكنش استفاده شد. محلول فعال‌شده كربنات پتاسيم مورد استفاده جهت جذب CO2 شامل %50-10 وزني از كربنات پتاسيم به عنوان محلول پايه، و محلول فعال كننده شامل % 50-5 وزني هيدروكسيد پتاسيم با خلوص 90%، %20-5 وزني پنتا اكسيد واناديوم خالص، %20-5 وزني اسيد بوريك خالص و %15-0 وزني كربنات پتاسيم خالص مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/18
تاریخ ثبت: 1392/06/17
خلاصه اختراع:

پراكسي ‌استرها و يا پراكسي كربوكسيليك استرها دسته‌اي از پراكسيدهاي آلي هستند، كه گستره وسيعي از فعاليت را از خود نشان مي‌دهند. سنتز پراكسي استرها طي دو مرحله انجام مي‌شود. در اين اختراع كه هدف سنتز ترشيو بوتيل پراكسي پي‌والات است به صورت پيوسته و ناپيوسته انجام گرديد. در روش ناپيوسته، سنتز در دو مرحله انجام مي‌شود. در مرحله اول، از واكنش هيدروپراكسيد با يك باز از قبيل سديم هيدروكسيد و يا پتاسيم هيدروكسيد، نمك هيدروپراكسيد تشكيل شده و در مرحله دوم از واكنش نمك حاصل با آسيل كلريد، پراكسيد مورد نظر سنتز شد. در روش پيوسته، كليه مواد اوليه با دبي هاي مشخص همزمان افزوده شده و محصول نهايي تشكيل مي‌گردد. در ادامه، اندازه‌گيري‌هاي لازم جهت تعيين خلوص و درصد اكسيژن فعال محصول توليد شده انجام شد. ميزان ناخالصيهاي موجود در محصول نيز كه مي‌بايست مشخص گردند بوسيله آناليز كروماتوگرافي گازي اندازه‌گيري شدند. نتايج حاصل از سنتز به روش پيوسته و ناپيوسته مطابق نتايج حاصل از نمونه تجاري بدست آمد به عبارت ديگر، مقادير خلوص و اكسيژن فعال پراكسيد سنتز شده مشابه نمونه تجاري و هدف به دست آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/02
تاریخ ثبت: 1392/08/06
خلاصه اختراع:

شيرين سازي يك جريان هيدروكربني به عملياتي گفته مي‌شود كه طي آن اجزاء اسيدي از قبيل سولفيدهيدروژن و دي‌اكسيدكربن از آن جريان حذف مي‌گردند. مرسوم‌ترين و پركاربردترين فرآيند شيرين سازي گاز با استفاده از آمين‌ها مي‌باشد. با توجه به اهميت فرآيند جذب و هزينه‌هاي مربوط به تجهيزات، محققان همواره سعي كرده‌اند كه روش‌هايي براي رسيدن به بيشترين مقدار جذب با كمترين هزينه‌ها را ارائه دهند. بدين منظور روش‌هاي مختلفي براي افزايش جذب گاز دي‌اكسيدكربن در مايع توسط محققان ارائه شده است. علاوه بر اين با توجه به ويژگي‌هاي متيل‌دي‌اتانول‌آمين و كاربرد وسيع آن در واحدهاي شيرين‌سازي، اين ماده به عنوان محلول انتخابي مي‌باشد. از آنجايي كه سرعت واكنش متيل‌دي‌اتانول‌آمين با دي‌اكسيدكربن پايين مي‌باشد از پايپرازين به عنوان فعال كننده واكنش استفاده شد. محلول آمين مورد استفاده شامل %50-5 وزني از متيل‌دي‌اتانول‌آمين و %8-0 وزني از پايپرازين مي‌باشد. با توجه به اينكه گاز دي‌اكسيدكربن يكي از آلاينده‌هاي محيط زيست و از گازهاي گلخانه‌اي محسوب مي‌شود، تلاشهاي زيادي براي افزايش و بهبود نرخ جذب آن توسط محققان در حال انجام است. يكي از روش‌هاي افزايش ميزان جذب، استفاده از نانوسيال مي‌باشد كه در اين اختراع محلول فوق فعال، جهت جذب گاز دي‌اكسيدكربن به كار برده شد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/10/24
تاریخ ثبت: 1394/07/29
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: سنتز محصول افزايشي نين هيدرين – گاليك اسيد به عنوان شناساگر جديد اسيد و باز زمينه فني اختراع: شيمي مشكل فني و بيان اهداف اختراع: چنانچه از حلال اسيد استيك غليظ استفاده شود بايستي ظروف واكنش نسبت به اين اسيد مقاوم باشد كه در صورت استفاده از كاتاليزور اين مسئله مرتفع شده است. كاربرد اختراع: توليد شناساگر اسيد و باز جهت تيتراسيون هاي تركيبات شيميايي قابل استفاده در كليه آزمايشگاه هاي كنترل كيفيت، آزمايشگاه هاي آموزشي شيمي تجزيه، شيمي فيزيك وشيمي عمومي. اين محصول قابليت توليد راحت را داشته و مي تواند جايگزين شناساگرهايي مانند دي نيترو فنل، فنل فتالئين و... شود.

تاریخ ثبت: 1397/10/03
خلاصه اختراع:

پراكسي ‌استرها و يا پراكسي كربوكسيليك استرها دسته‌اي از پراكسيدهاي آلي هستند، كه گستره وسيعي از فعاليت را از خود نشان مي‌دهند. سنتز پراكسي استرها طي دو مرحله انجام مي‌شود. در اين اختراع كه هدف سنتز ترشيو بوتيل پراكسي نئودكانوات است به صورت پيوسته و ناپيوسته انجام گرديد. در روش ناپيوسته، سنتز در دو مرحله انجام مي‌شود. در مرحله اول، از واكنش هيدروپراكسيد با يك باز از قبيل سديم هيدروكسيد و يا پتاسيم هيدروكسيد، نمك هيدروپراكسيد تشكيل شده و در مرحله دوم از واكنش نمك حاصل با آسيل كلريد، پراكسيد مورد نظر سنتز شد. در روش پيوسته، كليه مواد اوليه با دبي‌هاي مشخص همزمان افزوده شده و محصول نهايي تشكيل مي‌گردد. در ادامه، اندازه‌گيري‌هاي لازم جهت تعيين خلوص و درصد اكسيژن فعال محصول توليد شده انجام شد. ميزان ناخالصيهاي موجود در محصول نيز كه مي‌بايست مشخص گردند بوسيله آناليز كروماتوگرافي گازي اندازه‌گيري شدند. نتايج حاصل از سنتز به روش پيوسته و ناپيوسته مطابق نتايج حاصل از نمونه تجاري بدست آمد به عبارت ديگر، مقادير خلوص و اكسيژن فعال پراكسيد سنتز شده مشابه نمونه تجاري و هدف به دست آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/08/07
تاریخ ثبت: 1399/11/08
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع: يكي از معضلات اساسي پيش روي صنايع مرتبط با گريدهاي پلي اتيلن سبك خطي (LLDPE) با شاخص جريان مذاب كم و گريدهايي با كاربري در فرايند پليمري توليد فيلم دمشي، فرايندپذيري اين مواد با روش هاي متداول فرايندي است. از جمله مشكلات فرايندپذيري LLDPE مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد: 1-. ايجاد پديده شكست مذاب از نوع پوست كوسه (shark skin)در نرخ توليد بسيار كم، 2- افزايش توان و آمپر مصرفي دستگاه فيلم دمشي نسبت به فرايند پلي اتيلن سبك LDPE 3- افزايش شديد فشار پشت داي نسبت به فرايند پلي اتيلن سبك LDPE 4- رخ دادن پديده Die build-up در اثر توليد ژل به منظور رفع مشكلات فوق، از افزودني كمك فرايند پليمري (Polymer Processin Aid) به عنوان بهبود دهنده شرايط فرايندي و اصلاح خواص رئولوژيكي از قبيل افزايش استحكام مذاب، حذف شكست مذاب، حذف پديده‌هاي نامطلوب سطحي نظير پديده پوست كوسه و پوست ماري، بهبود خواص سطحي،‌ بصري و نوري و كاهش ماتي و ماتي فيلم استفاده مي‌شود. هدف از اين اختراع، دستيابي به فرمولاسيون جديد بر پايه PEG به عنوان يك كمك فرايند پليمري غير فلوئوره است كه بوسيله اسيد معدني، شبكه اي مي‌شود. اين ساختار مي‌تواند خواص رئولوژيكي مطلوبي را در فيلمهاي LLDPE منجر شده و علاوه بر آن، از مشكلات فرايند پذيري مهمي از جمله فشار بالاي داي و شدت بالاي پديده شكست مذاب از نوع پوست كوسه نيز كاسته شود. در اين اختراع، به منظور بررسي عملكرد PPA تهيه شده، رفتار و ميزان حداكثركاهش فشار فرايند اكستروژن فيلم دمشي پلي اتيلن و همين طور ميزان حداكثر كاهش آمپر مصرفي و انرژي اين فرايند، مبناي عملكرد كمك فرايند پليمري قرار گرفته و همچنين اثر اين كمك فرايند پليمري بر پديده هاي شكست مذاب در فيلم مورد بررسي قرار گرفته است. در انتها، افزايش ظرفيت فرايند اكستروژن فيلم دمشي و همچنين خواص مكانيكي فيلم هاي توليد شده با كمك فرايند نيز بررسي شده است. ميزان افت فشار (روانكاري) حاصل از بكار بردن اين كمك فرايند پليمري، در محدوده 24-12%، ميزان افت آمپر 12-4% و ميزان افزايش ظرفيت توليد 20-7% بدست آمد. همچنين در آناليزهاي خواص مكانيكي حاصل از افزايش اين كمك فرايند پليمري مشاهده شد كه حضور اين افزودني منجر به عدم تغيير ساختار بلوري پليمر شده كه اين موضوع باعث مي‌شود خواص كششي و مقاومت در برابر رشد پارگي فيلم

تاریخ ثبت: 1388/12/05
خلاصه اختراع:

قالبگيري دوراني (Rotomolding)، يكي از روشهاي خاص شكل دهي پلاستيكها بوده و فرآيند آن تفاوتهاي بسياري با روشهاي ديگر قالبگيري پلاستيكها دارد. در اين روش برخلاف روشهاي ديگر نظير اكسترژن و تزريق هيچگونه فشار خارجي در طي فرآيند شكل دهي به مواد ارد نمي گردد و مراحل مختلف حرارت دهي، ذوب، شكل دهي و خنك كاري همگي در داخل قالب انجام مي گيرد. سيكل زماني توليد قطعات در اين فرآيند بالا مي باشد. به عبارت ديگر مواد مدت زمان زيادي را در دماهاي بالا براي تبديل شدن به قطعه نهايي سپري مي كنند. قطعات نهايي كه با استفاده از اين روش توليد مي شوند، به دليل ماهيت دوراني آن، در معرض گرما و اكسيژن وافر مي باشند. لذا به علت وقوع اكسيداسيون حرارتي بعد از سچري شدن مدت زمان معين، پلي اتيلن به حالت ترد (Brittle) درآمده و به تبع آن خواص مكانيكي قطعه نهايي به مقدار قابل ملاحظه اي كاهش مي يابد. اين پديده مي تواند طول عمر قطعه نهايي را كاهش دهد. بنابراين ضروري است براي محافظت از اكسيداسيون و تخريب پليمر در قالبگيري دوراني، آنتي اكسيدانهاي مناسبي در فرمولاسيون افزودني ها در نظر گرفته شود و در حين فرايند توليد پليمر با آن كامپاند گردد. پايداركننده هاي نوري نقش به سزايي در جلوگيري از تخريب نوري پليمرها داشته و طول عمر آنها را به مقدار قابل ملاحظه اي افزايش مي دهند. اين پايداركننده ها تركيبات شيميايي مي باشند كه قادرند با استفاده از فرآيندهاي فيزيكي شيميايي جلي تخريب پليمر را گرفته و موجب افزايش پايداري نوري آن گردند. كلمات كليدي: Antioxidant - hermal stability - Rotational molding

تاریخ اظهارنامه: 1386/07/04
تاریخ ثبت: 1387/01/27
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1402/05/10
تاریخ ثبت: 1402/08/21
خلاصه اختراع:

در ميان همه حلال‌هاي شيميايي متداول، حلال آبي مونو اتانولآمين يكي از متداول‌ترين حلال‌هاي در دسترس براي جذب دي‌اكسيدكربن در فرايند بازيافت دي‌اكسيدكربن است. فرايند استفاده از مونو اتانولآمين، مشكلاتي از قبيل ظرفيت جذب پايين، ميزان خوردگي بالاي تجهيزات، تخريب حرارتي و اكسيداتيو آمين و مصرف انرژي بالا در طي فرايند جذب و احيا را دارا است. لذا هدف از اين اختراع، دستيابي به نتايج بهينه نسبت به آمين مونو اتانولآمين است كه در پارامترهاي مهم فرايندي از قبيل: افزايش ظرفيت جذب و سرعت جذب دي‌اكسيدكربن، كاهش انرژي مصرفي در فرايند بازيابي حلال، كاهش تخريب حرارتي و اكسيداتيو حلال مصرفي، خوردگي كمتر و در نهايت، دستيابي به فرمولاسيون جاذب مناسب دي‌اكسيدكربن براي فرايند بازيافت دي‌اكسيدكربن است.

موارد یافت شده: 9